113.jpgOrdonanța de urgență nr. 27/2018 pentru completarea art. II din Legea nr. 70/2018 privind modificarea și completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol
A. Solicitarea informaţiilor de interes public :

LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001privind liberul acces la informaţiile de interes public :

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/31413

HOTĂRÂRE nr. 123 din 7 februarie 2002pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public :

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/34416

1.Numele şi prenumele persoanei responsabile de primirea solicitărilor în baza Legii nr. 544/2001, precum şi datele de contact :

Muntean Alina tel. 0749 83 61 65, Eneotescu Luminita tel . 0786 36 19 92, tel: 0269.210.894 / fax : 0269.232.648 ; email : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

2.Formular ( model) pentru solicitare in baza legii nr. 544/2001 :

formular-tip-cerere-de-informatii-de-interes-public

timp mediu de completare formular : 5 minute

3.Modalitatea de contestare a deciziei si formulare pentru reclamatii administrative :

Articolul 32

În cazul în care o persoană considera ca dreptul privind accesul la informaţiile de interes public a fost încălcat, aceasta se poate adresa cu reclamaţie administrativă conducătorului autorităţii sau instituţiei publice căreia i-a fost solicitată informaţia.

Articolul 33

Persoana care se considera vătămată în drepturile sale poate depune reclamaţia administrativă prevăzută la art. 32 în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţa a refuzului explicit sau tacit al angajaţilor din cadrul autorităţii sau instituţiei publice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 544/2001 şi ale prezentelor norme metodologice.

3.1 Model formular reclamatii administrative :

model-reclamatie-administrativa-1

model-reclamatie-administrativa-2

timp mediu de completare formular : 5 minute

4. Lista cu documentele de interes public si lista cu documentele produse/gestionate de institutie :

Lista-documente-de-interes-public

Lista-documentelor-produse-gestionate

5. Rapoarte anuale de aplicare a Legii nr. 544/2001 :

Raport evaluare implementare anul 2016

Raport evaluare implementare anul 2015

B. Buget :

BUGET ANUAL 2016

Stat de functii 08.12.2017

C. Bilant contabil :

Bilant 2015

D. Achizitii publice :

-

E. Declaratii de avere si interese :

-

F. SITUAŢII centralizatoare - AJUTOR DE MINIMIS - ANUL 2016

Lista beneficiarilor de ajutor de minimis conform H. G. nr. 638/2016 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de berbeci/ţapi de reproducţie din rase specializate“

Lista beneficiarilor de ajutor de minimis conform H. G.  nr. 723/2016, privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne”

Lista beneficiarilor de ajutor de minimis conform H.G. nr. 852/2016, privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine"

G. Buletinul informativ al informatiilor de interes public:

Articolul 5 (1)

LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001

Fiecare autoritate sau institutie publică are obligaţia sa comunice din oficiu urmatoarele informaţii de interes public: a) actele normative care reglementeaza organizarea şi functionarea autorităţii sau institutiei publice;b) structura organizatorica, atribuţiile departamentelor, programul de functionare, programul de audiente al autorităţii sau institutiei publice; c) numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a institutiei publice şi ale functionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice; d) coordonatele de contact ale autorităţii sau institutiei publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de Internet; e) sursele financiare, bugetul şi bilantul contabil; f) programele şi strategiile proprii; g) lista cuprinzand documentele de interes public; h) lista cuprinzand categoriile de documente produse şi/sau gestionate, potrivit legii; i) modalitatile de contestare a deciziei autorităţii sau a institutiei publice în situaţia în care persoana se considera vatamata în privinta dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate.


H. MODELE CERERI/FORMULARE TIPIZATE :

1.CERERE DE TAIERE  NUCI si CASTANI RAZLETI

2.CERERE  AUTORIZARE  DEPOZIT CEREALE

REGULAMENT din 30 martie 2006 privind autorizarea spaţiilor de depozitare pentru produse agricole http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/70522

3. FISE INREGISTRARE AGRICULTURA ECOLOGICA :

http://www.madr.ro/agricultura-ecologica/fisele-de-inregistrare-in-agricultura-ecologica.html

ORDIN nr. 1.253 din 6 noiembrie 2013 pentru aprobarea regulilor privind înregistrarea operatorilor în agricultura ecologică http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/152457

Informatii detaliate privind dezvoltarea si evolutia sistemului de agricultura ecologica din Romania se regasesc pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale , la adresa :

http://www.madr.ro/agricultura-ecologica.html

Ca parte a campaniei de promovare a agriculturii ecologice în Uniunea Europeană, la iniţiativă Directoratului General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene, a fost creat un site web ce are ca principal obiectiv informarea publicului larg cu privire la sistemul de agricultură ecologică :
www.ec.europa.eu/agriculture/organic/home_ro


Copyright © 2018 Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licenţa GNU/GPL License.